Světová produkce kávy je z většiny tvořena zrny ze dvou druhů kávovníků – Coffea Arabica a Coffea Canephora (nám známa jako Robusta). Coffea Arabica je považována za kvalitnější, jelikož se pěstuje jen ve vyšších nadmořských výškách (nejkvalitnější v 1000 m. n. m. a více), kde se více rozvijí její chutě a aroma. Na severu Brazílie, největšího vývozce kávy, vyšlechtili odrůdu kávových zrn Maragogype [maragodžip]. Tato zrna jsou také z kávovníku Arabica, ale jsou až třikrát větší, čímž se v nich uchová ještě více chutí a aroma. Právě tato směs byla připravena exkluzivně při 120. výročí kávy Vergnano, kterou můžete v Příbrami ochutnat jen v Palačinkárně La Pala.
Přijďte ochutnat: La Pala, Milínská 85, Příbram III, tel.: 792 357 323 La Pala